KezdőlapHazai ízekMiért érdemes káposztát fogyasztani?

Miért érdemes káposztát fogyasztani?

A káposzta több szempontból is egy jolly joker élelmiszer. Nem hiszed? Elmondom miért: amellett, hogy egy olcsó, egész évben beszerezhető zöldségről beszélünk nagyon változatos ételeket készíthetünk belőle és nem utolsó sorban szinte csak úgy úszik a tápanyagokban és a vitaminokban. Maradj velem és bővebben kifejtem, hogy miért is érdemes káposztát fogyasztani.

Immunerősítés felsőfokon

Az isteni ízek mellett nem elhanyagolható, hogy rengeteg értékes vitaminhoz juthatunk a zöldség által: többek között A-, C-, E-, K- és B1-vitamin is található benne. De nem csak vitaminban gazdag nagyon ez a zöldség, hanem még az ásványianyag tartalma is számottevő: magas kalcium-, a magnézium-, a kálium- és a vastartalma is, de még Omega-3 zsírsavat is tartalmaz. Képzeld csak el, mi lenne, ha mindezt tabletta formájában kéne beszedni, amikor megtehetjük egy kiadós töltött káposzta mellett is. Szinte magától értetődő, hogy a rengeteg vitamin és ásványianyag tartalma miatt a káposzta kiváló immunerősítő, ami lássuk be, ebben az időben elengedhetetlen.

Elkészítési javaslatok

A személyes kedvenc ételem nem más, mint a töltött káposzta (azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül).  Tudom, tudom, nem csak a töltött káposzta az egyetlen étel, amit készíthetünk ebből a gazdag zöldségből, hanem számos más elkészítési módja is lehet. Lereszelve beletehetjük a salátánkba, készíthetünk belőle savanyúságot, kitűnő a vörös húsok és a szárnyasok mellé, de még a rakott ételekbe sem utolsó. Tényleg csak a képzelet szabhat határt, szinte mindenhez passzol.

Kérlek, mutassátok meg nekünk, hogy ti hogyan szeretitek a legjobban a káposztát fogyasztani, adjunk egymásnak ötleteket. Várjuk őket üzenetben vagy posztoljátok a #kedvenckaposztam hashtaggel.

szerző: Árva Polett

Ajánló