KezdőlapAgrárvilágHírekSzépen zöldül Kalocsa

Szépen zöldül Kalocsa

Kalocsa városvezetése kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemre, kapcsolódva az Agrárminisztérium országos fásítási programban kitűzött céljaihoz. Simon Zoltán alpolgármester Úr, helyi Fidesz csoport elnök kérésemre részletesen bemutatta a városban jelenleg is tartó zöldítési munkálatokat: a település központi, sétáló utcájában lezajlott az újra fásítás.

A valóban beteg, korhadt, és balesetveszélyes fák helyére új fajták kerültek: mezei juhar fajták a Szentháromság térig, gömbkőris fajták pedig a Filvig közig díszítik a jövőben a folyamatosan szépülő várost. A munkálatok a Bács-Kiskun megyei Szent-Kereszt Oktatókórház szomszédságában lévő parkban folytatódtak, ahol a szakemberek megállapították, mely fákat, milyen mértékben kell visszavágni és megújítani: a természetvédelmi célok mellett fontos szempont a közbiztonság is, hiszen az elöregedett fák ágai bármikor letörhetnek, és balesetet okozhatnak. A visszavágással a fák élettere megnövekszik, lombkoronája tovább fejlődik, így még egészségesebb növények gazdagíthatják környezetünket.

Nagy örömömre szolgál, hogy a számomra oly fontos zöld gazdasági területen is fejlődik Kalocsa, ami helyi szinten járul hozzá a globális felmelegedés okozta problémák leküzdéséhez.

szeretemamezogazdasagot.hu / Szigeti Tamás

Ajánló