KezdőlapAgrárvilágHírekSzemélyes és jótékony: ezért vásárolj hazai kézműves ajándékot karácsonyra

Személyes és jótékony: ezért vásárolj hazai kézműves ajándékot karácsonyra

Személyesség, fenntarthatóság, tudatos vásárlás: ez lesz a 2020-as karácsonyi ajándékvásárlás három fő mozgatórugója. 

A COVID-19 váratlan és nehéz fordulatokkal állította szembe az emberiséget, minket, magyarokat is. A tavaszi korlátozások bevezetése, a munkahelyek megszűnése, a vásárok és egyéb rendezvények hibernálása óriási veszteséget jelentett a magánemberekre és a kisvállalkozásokra nézve is. A nyári „szünidő” után a helyzet a kijárási tilalommal és a rendezvények teljes beszüntetésével végső döfést mért a mikrovállalkozásokra, akik szebbnél-szebb és finomabbnál-finomabb kézműves termékekkel ajándékoznak meg bennünket évek óta. Karácsony idején is.

Tegyél jót, vegyél jól!

Idén elmaradnak a forralt bor illatú karácsonyi vásárok. Azok a piacok, ahol didergő kézzel, de fülig érő mosollyal kerestük korábban a meglepetéseket, amiket szeretteinknek adhatunk a karácsonyfa alá kuporodva. Lelkileg nehéz ezt feldolgozni, hiszen az Advent a készülődés és a várakozás időszaka, amitől most megfosztott bennünket a járvány.

A tavaszi leállás után azonban a kézművesek és az őstermelők minden eddiginél nagyobb rugalmasságról és kreativitásról tettek példamutatást. Erejükön felül álltak át a digitális értékestésre, és soha nem látott együttműködéseket hoztak létre egymás között.

Számukra az elkészített termékek nem csak tárgyak vagy ehető finomságok, hanem a megélhetés és a túlélés záloga.

Örömmel láttuk az év folyamán, ahogy az emberek is egyre jobban megnyíltak egymás iránt az online térben. Zsigerből érezzük, hogy összefogás és egymás támogatása nélkül sokkal nehezebb lesz ezt az időszakot átvészelni.

Azzal, hogy hazai kisvállalkozásoktól vásárolsz karácsonyi ajándékot, több ezer ember és család megélhetését is támogatod. Hiszen a kisvállalkozók legtöbbször kialvatlan édesanyák, túlhajszolt édesapák, vagy lelkes pályakezdő fiatalok, akik arra tették fel az életüket, hogy értéket teremtsenek számunkra.

Most nekik is szükségük van Rád.

Hidd el, olyan ajándékokkal lepnek meg, amiknek lelkük és történetük lesz

A személyes ajándéknak mindenki jobban örül

A digitális és rohanó világban valahogy minden értékét veszítette. Az idei lelassulás azonban felhívta a figyelmet arra, hogy észrevegyük egymást. Sok időt töltöttünk családunkkal, volt lehetőség egymás jobb megismerésére.

Ha egy szeretted hirtelen a konyha ördögévé vált idén, minden bizonnyal repesni fog az örömtől, ha kézműves gasztro ajándékkal leped meg. Egy-egy különleges chutney, lekvár, szörp, pástétom vagy különleges csokoládé felér számára egy drága kinccsel. A kézművesek nagy része ráadásul már környezet- és egészségtudatosan termel és csomagol. Kézműves gasztro ajándékkal biztos lehetsz abban, hogy tiszta és természetes ételeket ajándékozol, amiket környezetbarát vagy újrahasznosítható csomagolásba rejtenek el a legtöbben. 

Kaptál már életedben személyre szóló ajándékot? Emlékszel az érzésre? Amikor tudod, mennyi energia volt kitalálni és megvalósítani? Ennél felemelőbb dolog nincs a világon, hiszen a figyelem a kapcsolatok egyik legmélyebb összetartó ereje.

Egy névre szóló kerámia, egy fotó alapján lefestett és bekeretezett emlék, egy baba, amiből csak egy van a világon, egy testreszabott dizájner ruha vagy ékszer. Hát ki ne örülne ilyen ajándékoknak?!

Nem kell méregdrága holmikat erőn felül megvásárolni ahhoz, hogy örömet szerezzünk. Ülj le a géped elé, keress rá az Interneten a vágyott termékekre, és válaszd a kisvállalkozásokat.

Az így kapott ajándék nem csak a megajándékozott szívét dobogtatja majd meg, hanem azét is, aki készítette. A kézműves ajándék egyedi, és magában hordozza a reményt. A reményt a jobb emberi kapcsolatokra és a továbblépéshez. Együtt sikerülni fog!

Hadarik Rita, szövegíró

Ajánló