KezdőlapAgrárvilágKertMeseország Abádszalókon: tavaszra tulipánmezőn sétálhatunk!

Meseország Abádszalókon: tavaszra tulipánmezőn sétálhatunk!

Tóth Diánának földjén tulipánmező várja tavasszal az Abádszalókra látogatókat: közel 50.000, különleges virághagymát ültetett el októberben. A csoda itt nem ér véget, megannyi terve van a tulipános mezővel.

Abádszalók és Kunhegyes között található az a terület, ahol tavasszal meseország fogja várni a látogatókat, hiszen 45.000 darab, 12 különféle tulipánhagymát és összesen 5.000 jácint és nárcisz virághagymát ültetett el Tóth Diána mezőgazdász, az Élmény Tanya vezetője. A tulipánmező megvalósításának ötletében és kidolgozásában az ország több pontján lévő Tulip Garden csapata segített neki:

– Összeismerkedtem a Tulip Garden alapítójával, aki már Mórahalmon, Cegléden, a Balaton közelében Szőlősgyörökön és Zala megyében is létrehozott csodálatos tulipánkerteket. Az ötlet nagyon tetszett, és segített az Abádszalók és Kunhegyes közötti családi földünkön elültetni a 45.000 darab, 12 féle tulipánhagymát, valamint a 2.000 darab jácint- és 3.000 darab nárciszhagymát – mondta Dia.

Amikor március végén-április elején kikel a tizenkétféle holland tulipánhagyma, akkor nemcsak a hagyományos, piros és sárga színűek között sétálhatunk, hanem lesznek olyan különlegesek is, mint a fekete és fehér szirmúak, lilák, lila-rózsaszínek, és többek közt csodálatos, cirmos tetjűek.

– Amikor kikelnek a tulipánhagymák, szeretném a környéket rendezvénytérré varázsolni, azaz tervezek hétvégi piknikeket, már bejelentkezett egy pár, akik az esküvői fotójukat szeretnék itt elkészíttetni, sőt mi több, szedni is lehet majd ezekből a tulipánokból “Szedd magad” akció keretén belül. A földünk mellett található egykori mázsaházat pedig szeretném átalakítani, hogy rendezvények lebonyolítására is alkalmas legyen – fogalmazott.

Dia mostantól a tulipánokról is ismert lesz, de nem ez az egyetlen “sikerterméke” a környéken. Az általa üzemeltetett Élmény Tanyán lehetőség van élménytrakotorozásra is, ami azt takarja, hogy a traktorozás és a mezőgazdasági földmunkákat bárki kipróbálhatja.

– Az élménytraktorozásnak óriási sikere van: már hónapokkal előre betelnek az időpontok, és ezt sok esetben ajándékként adják egymásnak a testvérek, barátok, emberek és remélem, a tulipánmezőt is ugyanilyen fogadtatásban részesül majd – zárta szavait.

ilovetiszato.hu

Ajánló