KezdőlapBlog“Az Életem Vidéken”

“Az Életem Vidéken”

Szabó Gréta vagyok ( 25 ),  és Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén élek, mindössze 5 km-re Szlovákia határától, egy körülbelül 1000 lelket számláló kis faluban. Mint a mai fiatalok nagy részének a  felnőtté válás kapujában, az én fejemben is megfordult, hogy talán máshol kellene az életem folytatni – megtalálni a helyem a nagyvilágban- , viszont amikor az első lépést meg kellett volna tennem , ami távolabb vitt volna az otthonomtól,  nem engedte a szívem, hogy ezt megtegyem. 

Vidéki Varázs

Van valami különös varázsa a vidéki életnek ami teljesen átjárt és magával ragadott, amikor feladni készültem a falusi életem, egyfajta nyugalommal töltötte el a  lelkem ebben a rohanó világban, így nagyon hamar rájöttem, hogy  az én helyem itt van : egy vidéki kis faluban, ahol ismerős minden utca, minden ház, az erdő, a mező és a kis patak és őszinte leszek, nagyon örülök annak, hogy életem történetének színteréül ezt a Serényfalva nevű kis települést szánta nekem a sors…

Álmok

Miután a helyszín adottá vált, 2018. augusztusában sok-sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy bár tele félelmekkel és kétségekkel mégis neki fogok valóra váltani gyerekkori nagyálmom. Szinte eddig egész életembe egy saját kis tanyáról álmodtam , viszont sokáig azzal áltattam magam, hogy ez csak olyan emberek számára adatik meg akiknek a  szüleik, és talán a  nagyszüleik is ezzel foglalkoztak. Aztán meggyőztem magam, hogy ők is valahonnan elindultak.  Kicsivel több mint 2 év távlatából bátran ki merem jelenteni, hogy talán eddigi életem legjobb döntése volt, hogy végül elkezdtem állatokkal foglalkozni.

Állatokkal teljes az álom

Az állattartás terén volt azért némi tapasztalatom, mivel régebben is tartottunk már haszonállatokat itthon saját célra, így a felelősségtudat ami az állatok gondozásához elengedhetetlen, nem volt számomra ismeretlen sőt mondhatni elég határozottan meg volt alapozva. Nagyon hamar beleszerettem ebbe az izgalmakkal és nap mint nap újdonságokkal teli világba. Ma már nem is tudnám máshol és máshogy elképzelni az életem. Bár még nagyon hosszú út áll előttem és talán még annál is több munka vár rám, most már szinte elképzelhetetlen, hogy mással foglalkozzak.  

A jövő

Szeretem minden pillanatát és minden nehézség ellenére többet kaptam 2 év alatt a mezőgazdaságtól mint előtte bármi mástól, hiszen nem csak egy hivatással , hanem új barátokkal és  temérdek  felejthetetlen pillanattal lettem gazdagabb . A jövőben szeretném magam ezen a területen képezni, és még több tapasztalatot  illetve tudást szerezni. Ha megkérdezné valaki, hogy mit látok a mezőgazdaságban, talán csak annyit tudnék szerintem mondani , hogy a jövőmet! Mivel számomra ez az az út, amin boldogan önmagam lehetek, és azt csinálhatom amit szívből és őszintén szeretek.

Ajánló