KezdőlapDIY ötletekA legtermészetesebb karácsonyi díszek

A legtermészetesebb karácsonyi díszek

Ha valaki természetes alapanyagokból szeretne karácsonyi dekorációt készíteni, ma már remek ötleteket találhat az interneten. Néhány gally, szalag és toboz, és máris kész az ötletes dísz.

Amikor bevállaltam ezt a feladatot, leginkább az motivált, hogy így legalább biztos neki fogok majd ülni a karácsonyi dekorációk és díszek gyártásának. Egyébként sajnos időm sincs nagyon ilyesmire, és bevallom, nem is szoktam megszállottan kézműveskedni. Pedig kisgyerekes anyukaként bizony jól jönne ez a hobbi – írja a Turista Magazin.

Aztán elkezdtem a neten kutakodni a környezettudatos karácsonyi dekorációk után, és rájöttem, hogy nálam kreatívabb emberek már remek ötleteket találtak ki, amelyek között sok olyan is akad, amelyekhez nem kell DIY-bloggernek (Do It Yourself) lenni. Következzen egy kis válogatás olyan díszekből, amelyekhez nem szükségesek extra alapanyagok, a hozzávalók többségéhez elég a házban, a kertben vagy a közeli parkban körülnézni.

Az egyik legsokoldalúbb alapanyag a fenyőtoboz, amelyből a karácsonyfadíszek mellett adventi koszorút, ünnepi kopogtatót vagy lakásdekorációt is lehet készíteni.

  1. Toboz masnival: egy igazán egyszerű és szép darab, amelyhez a tobozon kívül csak egy szalagra van szükség.
  2. Rénszarvas tobozból: egy kedves dísz, a tobozfejű Rudolf. A szemeket és az orrot filcanyagból is lehet készíteni. Ami számomra nehézség volt, az az ágakból készült szarv felapplikálása. Végül egy vékony dróttal sikerült.
  3. Manók tobozból: a kedvenceim. A toboz mellett csak egy fagolyóra van szükség a fejhez, a kalap filcből, a sál maradék szalagból készült.
  4. Bagoly dióból: a toboz mellett a másik favoritnak számító alapanyag a dió, amelyből a fantáziánktól és kézügyességünktől függően különböző aranyos állatokat készíthetünk, például rénszarvast vagy baglyot.
  5. Szalagokból készült karácsonyfa: a kis ágdarabon kívül csak régi szalagokra van szükségünk. Ezekből pedig minden lakásban kallódik néhány a szekrény mélyén
  6. Karácsonyfa ágakból: egyszerű és nagyszerű, szerintem így jellemezhető legjobban ez a dísz, amelynek elkészítéséhez az ágakon és egy darab kartonon kívül mindössze egy jó ragasztóra lesz szükség.
  7. Ágakból készült hópehely: önmagában is szép, de egy díszes, régi gombbal, fenyő- vagy tujaágakkal, pár piros bogyóval már igazán mutatós darab készíthető.
  8. Puzzle-hópehely: minden kisgyerekes háztartásban akadnak kóbor kirakódarabok. Hogy honnan jöttek, már senki sem tudja, de megmagyarázhatatlan módon egyik meglévő kirakóhoz sem illenek. Ezek a puzzle-darabok most új szerepben, hópehelyként mutathatják meg magukat.

szeretemamezogazdasagot.hu / Turista Magazin

Ajánló