A legtermészetesebb karácsonyi díszek

0
536

Ha valaki természetes alapanyagokból szeretne karácsonyi dekorációt készíteni, ma már remek ötleteket találhat az interneten. Néhány gally, szalag és toboz, és máris kész az ötletes dísz.

Amikor bevállaltam ezt a feladatot, leginkább az motivált, hogy így legalább biztos neki fogok majd ülni a karácsonyi dekorációk és díszek gyártásának. Egyébként sajnos időm sincs nagyon ilyesmire, és bevallom, nem is szoktam megszállottan kézműveskedni. Pedig kisgyerekes anyukaként bizony jól jönne ez a hobbi – írja a Turista Magazin.

Aztán elkezdtem a neten kutakodni a környezettudatos karácsonyi dekorációk után, és rájöttem, hogy nálam kreatívabb emberek már remek ötleteket találtak ki, amelyek között sok olyan is akad, amelyekhez nem kell DIY-bloggernek (Do It Yourself) lenni. Következzen egy kis válogatás olyan díszekből, amelyekhez nem szükségesek extra alapanyagok, a hozzávalók többségéhez elég a házban, a kertben vagy a közeli parkban körülnézni.

Az egyik legsokoldalúbb alapanyag a fenyőtoboz, amelyből a karácsonyfadíszek mellett adventi koszorút, ünnepi kopogtatót vagy lakásdekorációt is lehet készíteni.

  1. Toboz masnival: egy igazán egyszerű és szép darab, amelyhez a tobozon kívül csak egy szalagra van szükség.
  2. Rénszarvas tobozból: egy kedves dísz, a tobozfejű Rudolf. A szemeket és az orrot filcanyagból is lehet készíteni. Ami számomra nehézség volt, az az ágakból készült szarv felapplikálása. Végül egy vékony dróttal sikerült.
  3. Manók tobozból: a kedvenceim. A toboz mellett csak egy fagolyóra van szükség a fejhez, a kalap filcből, a sál maradék szalagból készült.
  4. Bagoly dióból: a toboz mellett a másik favoritnak számító alapanyag a dió, amelyből a fantáziánktól és kézügyességünktől függően különböző aranyos állatokat készíthetünk, például rénszarvast vagy baglyot.
  5. Szalagokból készült karácsonyfa: a kis ágdarabon kívül csak régi szalagokra van szükségünk. Ezekből pedig minden lakásban kallódik néhány a szekrény mélyén
  6. Karácsonyfa ágakból: egyszerű és nagyszerű, szerintem így jellemezhető legjobban ez a dísz, amelynek elkészítéséhez az ágakon és egy darab kartonon kívül mindössze egy jó ragasztóra lesz szükség.
  7. Ágakból készült hópehely: önmagában is szép, de egy díszes, régi gombbal, fenyő- vagy tujaágakkal, pár piros bogyóval már igazán mutatós darab készíthető.
  8. Puzzle-hópehely: minden kisgyerekes háztartásban akadnak kóbor kirakódarabok. Hogy honnan jöttek, már senki sem tudja, de megmagyarázhatatlan módon egyik meglévő kirakóhoz sem illenek. Ezek a puzzle-darabok most új szerepben, hópehelyként mutathatják meg magukat.

szeretemamezogazdasagot.hu / Turista Magazin