KezdőlapAgrárvilágMiért érdemes télen is a Tisza-tóra menni?

Miért érdemes télen is a Tisza-tóra menni?

Kelet Magyarország „Balatonja”, a Tisza-tó télen kevésbé ismert arcát mutatja, hiszen ilyenkor a környező földek öntözése és egy esetleges áradás érkezése miatt egy méterrel lejjebb engedték a csodás tavat.

Ebben az időszakban is érdemes a Tisza-tóra látogatni, és egy profi túravezető segítségével bejárni, hiszen ilyenkor olyan helyeket lehet felfedezni, amik nyáron víz alatt vannak. Ilyenkor remekül láthatóak a hód- vagy a vidravárak, és páratlan élményben lehet részünk, ha sikerül egy vadlúdcsoportot is becserkelni.

Ha egy örökké megmaradó élményben szeretnénk részt venni, akkor szerintem Balázs Sándort válasszuk túravezetőnknek, hiszen Ő és a profi csapata már több, mint 15 éve vezetnek túrát a Tisza-tavon. Vele és csapatával igazi élmény felfedezni ezt a páratlan világot.

Sajnos a mostani helyzet miatt szinte semmilyen beltéri turisztikai attrakció nincs nyitva, ám ha jövő télen idelátogatnánk, ezeket érdemes kipróbálni, megnézni:

– Mint, ahogy már említettem, ilyenkor télen a Tisza-tó vízszint csökkenése miatt több, mint 40 éves tuskók is megfigyelhetőek a vízbe fagyva, de a rengeteg szárazulat is ámulatba ejti az ide látogatót.
– Télen igazi madárparadicsom a Tisza-tó, bár az igazi időszakuk nyáron van: abban az időben egyidejűleg, akár 200 madárfaj is megtalálható!
– Aki igazán pihentető programra vágyik, annak szívből ajánlom a tiszafüredi vagy a kisújszállási gyógyfürdőt, ahol kellően átmelegedhetünk.
– De ha valaki remek gasztroprogramra vágyik, akkor sem lehet elmenni a Tisza-tó mellett. Ilyenkor kemencében sült kenyérrel, helyi alapanyagokból készült ételekkel, és finom halászlével várják az ide látogatókat.

szeretemamezogazdasagot.hu / ilovetiszato.hu

Ajánló