KezdőlapBlogVilágunk a füvön és fán keresztül is értelmet nyer

Világunk a füvön és fán keresztül is értelmet nyer

A föld lelke

A földön semmi sem létezik lélek nélkül és minden lélekhez a füvek és fák lelkéhez is közeledhetünk testvéri tisztelettel és szeretettel. Akkor új világ nyílik számunkra. Valójában csodálatos időszakot élünk. Nagyon mélyen és elemi erővel jelentkezik sokunkban az ébredés és annak a biztos nyugalma, hogy hiszen ezt tudom. Egyszerűen tudom és érzem, hogy milyen ételt jó ennem és milyen italt jó innom sőt, azt is tudom kis odafigyeléssel, hogy mivel ápolhatom magam, ha mégis a harmónia megborult a testemben. Minden itt van kéznél, de tudatossá kell válnunk rá és jó az önbizalmunkat felébreszteni azzal, hogy megtámogatjuk magunk némi háttérismerettel a bennünket szolgáló növényvilágról. Különösen, aki mezőgazdasággal foglalkozik, ösztönösen rengeteget tud és tapasztal az élővilágról, annak univerzális rendjéről.

A titkok nem is titok

A titkok nem is titok, hiszen a gyógyászat és a népi gyógyászat is kialakult az emberi életek megfigyelései és odafigyelő érzékelései által, ami arról szólt régen is és szól ma is, hogy intuitíven megfigyeltünk, alkalmaztuk a tudást, ami nem könyvekből jött, hanem kint hevert a mezőn, vagy a bokrok hegyén. A növény nem tesz mást, mint objektív módon visszatükrözi a kozmikus valóságot. Ha azt mondom, hogy ez a zsálya egy műalkotás, ez a teremtő műve, a műnek valójában ugyanaz a hatása mindenre és mindenkire. Az univerzum rendjében ez törvényszerűség, hogy kozmikus rezonanciákat ébreszt mindannyiunkban. Ha ránézünk, tapintjuk, fogyasztjuk esetleg más-más érzetet és fizikai hatást érzünk egy pillanatra attól van, hogy más-más dolgot vetítünk rá.

Egy kicsit a szubjektív világlátásunk tükröződik az érintésben, vagy abban, ha megszagolom vagy iszom a főzetét. Van, akinek kinyílik tőle a tüdeje és jól esik beszippantani a tömény illatot, más meg beleborzong az illatba vagy a bársonyos leveleinek érintésébe. Szerencsére, bár a növényeink, amiket a környezetünkben nevelünk nagyon is rezonálnak velünk, mégis az ő tudásuk egy sokkal magasabb rendű tudásból táplálkozik.

fotó: pixabay.com

Növényi energia

Valahogyan egy magasabb rendű energiából, formateremtő erőből mutatják meg magukat. Ők is manipulálhatóak általunk különféle kémiai, fizikai szerekkel, de abban a pillanatban, amikor saját közegükben létezni tudnak, megmutatkozik az életerejük. Nézzünk meg egy elhagyott házat. 1-2 év alatt már utat tör magának az élet rajta, benne, Szóval, ha nem uraljuk a mellénk rendelt növényvilágot, hanem befogadjuk és gyönyörködve segítségük hívjuk és használjuk, akkor a harmónia érzete garantált a testünkben, lelkünkben. Az, hogy sokunk tudata eltávolodott a törvényszerűségeket megjelenítő valóságtól nyomasztó, de ne csüggedjünk, ameddig élünk lehetőségünk van kinyitni a szívünket az élővilág felé.

Harmónia

Akármelyik növényre ránézünk, akkor is, ha épp csenevész, biztosan tudjuk, hogy egész lénye a harmónia egyetemes törvényén alapul és mondhatom akár azt is, hogy aromája, formája, hatása a teremtő igazságának különböző arcait tárja fel előttünk. Mindig a legjobbhoz, az isteni tökéletességhez viszonyít, és nem mondhatjuk róla, hogy tudattalanul, mert az ő tudatát csak cseppekben fogjuk. Naponta megfiatalodni az élő természetben és magunkba szívni a föld erőit csodálatos és pompás művészetet.

Ebben tartsatok velünk ezeken az oldalakon.

Tündérfű, Tódor Tünde

Ajánló