KezdőlapAgrárvilágÁllatA beszélő kutyus létezik!

A beszélő kutyus létezik!

A tudósok öt évtizeddel későbbre jósolták a jelenséget, de úgy tűnik elszámolták magukat: Rai kutya ugyanis már most is beszél.

Bármilyen jutalomfalatért hajlandó a TikTok-sztár Rai kutya elmondani gazdijának, hogy mennyire szereti. A gyönyörű amerikai staffordshire terrier már több mint egymillió lájkot zsebelt be videóival, amelyeken mély, búgó hangon azt mondja: I love you.

@thebestpittie

heyyyyy I love you 😁🥰🐾🐶 #weirdpets #ily #goodboy #duetwithme #treat

♬ original sound – Rai

50 ÉV ÉS MEGSZÓLALNAK

A világon elsőként magyar kutatók bizonyították be, hogy a kutyák agyának nem csak az számít, amit mondunk, de az is, hogy hogyan.

AZ ILYEN EREDMÉNYEK KAPCSÁN MÁR NEM FOGNAK KIRÖHÖGNI, HA AZT MONDOM, ÖTVEN ÉV MÚLVA A KUTYÁK MEGSZÓLALNAK– magyarázta Csányi Vilmos, az ELTE etológia tanszékének alapítója.

– A kutya most ott tart, hogy ma már jól el tudja gondolni a cselekvéseit, megért egy csomó szót, van fogalma a szándékairól. Amikor a kutyám odahozza a pórázt, hogy vigyem le sétálni, vagy amikor a kabátomat bökdösi egy idegen helyen, hogy már elege van és el akar menni, azt jelzi: már megvan a kommunikációs igénye, csak még hiányzik hozzá a nyelv. Nyugodtan mondhatom, ez már egy fél nyelv – teszi hozzá Csányi.

szeretemamezogazdasagot.hu / borsonline.hu

Ajánló