KezdőlapAgrárvilágÁllatFészekmegfigyelés

Fészekmegfigyelés

A madárbarátok egyre szélesedő táborának örömteli hír, hogy tizedik alkalommal újra elindult a MAVIR élő, internetes közvetítése egy nagyfeszültségű távvezetékoszlopra kihelyezett műfészekből, amelynek következő bérlői várhatóan az idén is hazánk valamelyik, védett ragadozómadár-fajából kerülnek ki.

A korábbi években kerecsensólymok, kabasólymok, sőt vörös vércsék is voltak már a lakók között. A HD kamerás élőkép a nap 24 órájában elérhető, akár mobilbarát verzióban is. A tavaszi időszakban reggeltől napnyugtáig tudjuk biztosítani a közvetítést.

MAVIR ZRt. számára kiemelten fontos a madarak védelme, mivel a szabadvezetékek komoly veszélyt jelentenek a madárvilágra. Míg a vonuló madarak és a túzokpopulációk védelmében a madarakat eltérítjük a vezetékek környezetéből speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel, addig a távvezeték oszlopokra kihelyezett műfészkek biztonságos költőhelyet jelentenek a ragadozó madarak számára. A MAVIR által elhelyezett mintegy 500 darab műfészekben költenek a fokozottan védett kerecsensólymok, vércsék és más ragadozó madár fajok is.

mavir.hu

Ajánló