KezdőlapAgrárvilágKertNőnapi virágok és jelentésük

Nőnapi virágok és jelentésük

Hamarosan itt van március 8. és Nőnap. Nőnapról pedig a virágcsokor jut eszünkbe első körben és az ajándékozás. Na, de nem mindegy, kinek, milyen virágokból köttetünk csokrot, hiszen minden virágnak és a virág színének, mennyiségének is megvan a maga szimbolikája. Érdemes odafigyelni rá! Egy virágcsokorral kifejezhetjük hálánk, odaadásunk, szerelmünk, hűségünk is, de rosszallásunk, a kapcsolatunk kihűlését is. Egy csokor virág lehet üzenet is, nem csak ajándék.

Rózsa

A rózsa a szerelem, a szeretet, a barátság, a megbecsülés és az odaadás, a hűség jelképe. Barátnődnek, szerelmednek, feleségednek ajándékozz vörös rózsát érzelmeid kifejezésére. A vörös szín a vágyat, a szenvedélyt is jelképezi. A fehér rózsa a barátság, a tisztelet jelképe leginkább. Szülőnek, barátnak tökéletes választás virágcsokorba. A fehér színt a nyugodtsággal, a harmóniával, a tisztasággal kötik össze egyébként is. Ha nem fehér, akkor a barack színű rózsával sem nyúlhatunk mellé barátnak, közeli ismerősnek. A sárga színű rózsa szintén baráti csokorba való, de bánjunk vele csínján, a sárga a féltékenység színe is, ne vigyük túlzásba. A rózsaszín és a lila rózsából készített csokor pedig a romantika, a romantikus énünk kimutatásának a legerősebb megnyilvánulása, szerelmünknek készíttessünk belőlük csokrot. A különlegesebb színű rózsák, mint a kék és fekete, inkább kerülendők ilyen alkalmakkor. Rózsából mindig páros számú virágot szabad csak csokorba köttetni, erre is érdemes figyelnünk!

Tulipán

A tulipánból kötött virágcsokor egy igazi szerelmi vallomás, bármilyen színből vagy színekből is készüljön belőle a csokor, így kedvesünknek ajándékozzuk csak, bármilyen egyszerű és letisztult is.

Liliom

A fehér liliom azt üzeni, hogy „veled lenni isteni”. Egyébként maga a virág a tisztaság, ártatlanság szimbóluma, így mindegyik csokorba nagyszerűen illik.

Szegfű

A fehér szegfű az anyaság erejét, tisztaságát jelképezi, főként szülőnek, nagyszülőnek ajándékozzuk. Ha szerelmednek veszed, akkor a hűséget, a tiszta, boldog szerelmet jelképezi. Vörös szegfű pedig az egyértelmű csodálatot jelképezi. Sárga szegfű kerülendő, ha a szimbolikáját nézzük. Pedig annyira napsugaras, vidám ebben a színben készített szegfűcsokor és mégis az irigységet jelképezi.

Gyöngyvirág

Boldogság, kedvesség jelképe. Gyöngyvirágcsokrot bárkinek adhatunk épp ezért, lehet szülő, barátnő, rokon, távolabbi ismerős is.

Ibolyacsokor

Ártatlanság, hűség, szerénység jele az ibolya, így ajándékozzunk ibolyacsokrot, mert ezeket jelképezi.

Írisz

A jó barátság kimutatásának legerősebb kifejező virága. Ezenkívül a hit, a remény virága is. Egyedül a sárga írisz jelent mást, a sárga színű virág a vágyat jelképezi, úgy ajándékozzuk, hogy ezt szem előtt tartjuk!

Kála

A varázslatos, páratlan szépség, a finom elegancia jut eszünkbe a virágról. Bármilyen csokorba illik.

Levendula

Az odaadás, szerencse, siker, boldogság ígéretét hordozza a levendula, bátran köttessük csokorba.

Amarílisz

Amaríliszt virágcsokorba kötni és ajándékba adni? Mindenképp! Kifejezhetjük vele a büszkeségünk a megajándékozott felé.

Hibiszkusz

A hibiszkusszal elismerjük a nőiességet, a szépséget. Csak olyannak ajándékozzuk, aki nem értheti félre.

Krizantém

Hazánkban a krizantémról a temetők világa jut eszünkbe elsősorban, pedig ennél azért több a virág.  A fehér krizantém az igazság, a tisztesség szimbóluma, a sárga a mellőzött vagy viszonzatlan szerelemé, a vörös krizantém pedig a hűséges, sírig tartó szerelmet jelzi.

Orchidea

Kifinomultság, megbecsülés, szerelem, gyöngédség virága. De jelképezi a tudás nagyságát is, annak elismerésére is kiváló ajándék a belőle készítetett csokor!

Őszirózsa

A köszönet virága. Köszönj meg bármit őszirózsa csokorral.

Ha nem csak egy szép csokrot szeretnél, érdekel a virágok jelentése, azon kívül még többet szeretnél tudni, érdemes a virágokhoz tett zöldekét is elolvasni. Például a borostyán az örök szerelem szimbóluma. De jelentősége van annak is, hogy hány szál virág kerül a csokorba, de még a virágok csomagolása is fontos. 11 szálnál kevesebb csokorba, mindig páratlan számú virág kerüljön.

Ajánló