KezdőlapAgrárvilágÁllatIsmerjük meg a Dél-Alföld jellemző halait a Körösvölgyi Állatparkban!

Ismerjük meg a Dél-Alföld jellemző halait a Körösvölgyi Állatparkban!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjának látogatóközpontjában kialakított akváriumrendszerben a környék víztereire jellemző halfajok tekinthetők meg.

A Tisza, a Körösök, a Maros és a Hortobágy-Berettyóvizei rendkívül gazdag és változatos vízi élővilágot rejtenek. A Körös-Maros Nemzeti Park folyóiban, holtágaiban több,mint 60 halfaj fordul elő – írja a Kőrös-Maros Nemzeti Park.

A víz alatti világ mindennapjait, a halak viselkedését a Körösvölgyi Látogatóközpont akváriumaiban mindenki megcsodálhatja. A 7000 literes akváriumrendszer három részből áll. Első osztásában az őshonos békés halak, pontyok, vörösszárnyú keszegek, compók, dévérkeszegek, jászkeszegek, domolykók, szivárványos öklék kaptak helyet. A második akvárium a hazai ragadozó halak birodalma. Jelenleg kősüllők és sügérek élnek benne. A harmadik akváriumban a hazánkba idegen földrészekről betelepített, behurcolt halfajok kaptak helyet, úgymint az amur, az ezüstkárász, razbóra vagy a törpeharcsa.

Az akváriumrendszer megjelenésében Szarvas város ikonikus mocsári ciprusait idézi. Térhatású kialakítása miatt a szemlélőnek olyan érzete támad, mintha valóban a ciprusok vízben álló gyökerei közé merülne alá betekintésre. A bemutatott halfajokról interaktív kiegészítő elemek adnak informatív tájékoztatást.

A cikk hasonló érdekességek mellett megtalálható az agrotrend.hu oldalon is!

szeretemamezogazdasagot.hu / Körös-Maros Nemzeti Park

Ajánló