KezdőlapAgrárvilágHírekA diákok kedvelik a Körösvölgyi Állatparkot

A diákok kedvelik a Körösvölgyi Állatparkot

Több ezer iskolás gazdagítja tábori programját idén is a Körösvölgyi Állatpark meglátogatásával. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelye minden évben kedvelt úti célja a táborozó diák csoportoknak.

A Szarvason és környékén üdülő diákok a színes és élményteli kalandok miatt előszeretettel választják az állatpark látnivalóit, hiszen itt több, mint 50 féle Kárpát-medencére jellemző állatfajt ismerhetnek meg. Többek között találkozhatnak európai bölényekkel, jávorszarvassal, farkasokkal és a hatalmas fakó keselyűkkel is. A bemutatóhely kétszintes, kétszáz négyzetméteres, interaktív, állandó kiállítása a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeit mutatja be. A kisebbeket a Kölyök-zug játszótér várja, a nagyobbakat pedig a sétány mellett kialakított interaktív elemek kötik le jobban.

fotó: kmnp.hu

Idén is az Erzsébet-táborok keretében látogatnak el ide a legtöbben, de különféle tematikus táborok programjába is kiválóan beépíthető az állatpark és a látogatóközpont. Legfőképp azért is, mert vendégeink számos program és szolgáltatás közül válogathatnak. A csoportok kinyomozhatják a Bagolykapun túli rejtélyt, illetve részt vehetnek szünidei állatmustrákon is. Már eddig is több százan igényeltek látványetetéseket, túravezetéseket, állatismertetőket is.

A cikk hasonló érdekességek mellett megtalálható az agrotrend.hu oldalon is!

szeretemamezogazdasagot.hu / Körös-Maros Nemzeti Park 

Ajánló