KezdőlapAgrárvilágHírekA Vidékfejlesztési Programban az állattartó telepek fejlesztése került megnyitásra

A Vidékfejlesztési Programban az állattartó telepek fejlesztése került megnyitásra

Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár foglalta össze röviden a Vidékfejlesztési Program állattartó telepekhez tartozó megnyíló pályázatok sajátosságait.

Augusztusban nyílt meg az állattartó telepek fejlesztése pályázat a Vidékfejlesztési Programban. A tavaly ősszel közel 800 beadott pályázati igény összege meghaladta a 300 milliárd forintot, amit sikeresen el is bíráltak és döntést is hoztak a támogatások kapcsán.

A Vidékfejlesztési Programban az állattartó telepek fejlesztése került megnyitásra from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

A most benyújtott pályázatok lezárta után az Agrárminisztérium azt látja, hogy még mindig sokan az állattartó telepek felújítására és fejlesztésére fordítják a folyósított összeget, mind a baromfi, mind a sertés, mind a szarvasmarha, mind a juh-kecske, mind pedig az egyéb állattartás fejlesztésének tekintetében. 

A fejlesztési igények mellett megjelentek az állattartó telepek megújítása, eszközbeszerzések és megújuló energia tekintetében.

“Magasabb támogatási igény érkezett, mint amit a támogatásra szántunk, bízunk benne, hogy minden jó pályázat tud benne nyerni, aktívan tart ennek ügyintézési időszaka és reményeink szerint hamarosan támogatói döntéseket lehet belőle hozni.” – fogalmazta meg Papp Zsolt György vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár.

A cikk hasonló érdekességek mellett megtalálható az agrotrend.hu oldalon is!

Ajánló