KezdőlapAgrárélményAgrofotó 2021. díjátadás

Agrofotó 2021. díjátadás

Ötödik alkalommal került sor az Agrotrend Csoport szervezésében az Agrofotó díj kiírására. Idén is több száz mezőgazdasággal kapcsolatos alkotás érkezett, melyből 21-et választott ki a zsűri a hét kategóriában. A díjak átadására a hódmezővásárhelyi 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon az Erste Bank standján került sor.

Az Agrotrend Csoport nevében Hamvas Atanáz társtulajdonos, a díj szervezője köszöntötte a kategória győzteseit. Ezt követően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Győrffy Balázs, a díj fővédnöke nevében Zászlós Tibor alelnök is köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében a mezőgazdaság csodáit emelte ki a nevezett fotókat méltatva. A szakmai zsűriben kapott helyet Somodi Ferenc amatőr természetfotós, a Magyarország Legszebb Birtoka díj első nyertese, aki a díjátadó során elemezte ki a győztes képeket.

Az Állattenyésztés kategóriában Darányi László: Óvoda című képe lett az első. A kategóriát a Nextent Informatika támogatta.

Gépészet kategória győztese, Koncz-Bisztricz Tamás: Kuvik című képe. Kategóriatámogató az Auditker Kft.

Légifotó kategória díjnyertes képe idén Török János: Bivalyok című képe lett.  A kategória támogatója az ABZ Drone.

Meteorológia kategória idei legjobb képe Orbán Péter: A védőburok című fotója lett. A kategória támogatója az Alba Milagro Hungary Kft. volt.

Növényvédelem kategóriában Varga Gábor: Háttal a napnak című makrofotója lett az első.  A kategóriát a Növényvédelmi Szövetség támogatta.

Szántóföldi növénytermesztés kategóriát Koncz-Bisztricz Tamás: Mezei nyúl a napraforgósban című képe nyerte. Kategóriatámogató a Control Union Hungária Kft.

Szőlészet-borászat kategória győztese Bősze András: A bilingérező című képe lett. A kategóriát az Erste Bank támogatta.

A közönségdíjas Jakab Gergely: Műszak vége című képe lett. A közönségdíj támogatója a Magyarország Legszebb Birtoka díj 2020-as győztese a Nyakas Farm volt.

A házigazda Erste Bank helyszíni közönségdíjat is adott át. A jókor lenni, jó helyen sommázattal méltatta a fotókat Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető szakértője. A helyszíni közönségdíjat pedig Szentes Kitti: Soha vissza nem térő pillanat képe kapta.

Az Agrofotó díjkiírás idei főtámogatója az RWA Magyarország Kft. volt, melynek képviseletében Nagy Zoltán köszöntötte a jelenlévőket, aki a befektetett munkát húzta alá a fotópályázatra beküldött fényképek kapcsán.

Az Agrofotó 2021-es pályázat fődíjasa Török János: Bivalyok címe alkotása lett.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

agrotrend.hu

Ajánló