KezdőlapAgrárélményŐszi dekoráció házilag

Őszi dekoráció házilag

Készíts őszi dekorációt

Az ősz terméseivel, bogyóival, a hulló falevelekkel, izgalmas színével kiváló alapanyagokat ad különböző dekorációk készítéséhez. Ha elhoznád az otthonodba is az őszt, akkor készíts képeket, asztaldíszt, ajtókopogtatót saját kezűleg. Kevés munkával, kevés anyagi ráfordítással mutatós dekorációkat alkothatsz, ha az erdőben vagy a kertedben körbenézel. Megannyi szín, forma, mely mutatós lakáson belül is.

Fotó: pixabay.com

Készíts asztaldíszt vagy ajtókopogtatót!

Különböző szárított magok, termések, tobozok, szárított gyümölcshéjak (mondjuk narancs és citrom), szárított virágok, levelek, dísztökök, illatos, szárított fűszernövények tökéletesen alkalmasak dekorálásra. Egy alap vagy egy mutatósabb tálca kell hozzá és az őszben fellelhető termések. Egy-két aprósággal, szalaggal, dróttal, gyertyával még izgalmasabb alkotások készülhetnek. Az erdőben vagy a kertedben összeszedett kincseket halmozd egy lapos tálra. Fesd be, ragaszd össze őket tetszés szerint. Csak a képzelet szab határt a kész, mutatós dekorációnak, mely az ősz színeiben pompázik.

Egy igazi, hamisítatlan őszi kopogtatóhoz egy alap kell mohából, szalmából, gallyakból vagy készen kapható hungarocellből. A karácsonyi ajtókopogtató vagy a már nem kellő, karácsonyi adventi koszorú is kaphat e formában új életet. Drót, damil, ragasztó, fonal, szalag szintén újrahasznosítható így. Díszítsd levelekkel, fák termésével, mogyoróval, dióval, makkal, gesztenyével, makkal, vagy bogyókkal, csipkebogyóval, kökénnyel, galagonyával, fagyallal. Szárított lampionvirág, a hólyagfa virága, a csörgőfa termése, dísztök, kukoricacsuhé, csutka is felhasználható.

Fotó: pixabay.com

Ha tovább dekorálnád az otthonod

Az asztaldekoron és ajtókopogtatón kívül is van ám élet! Készíts képeket a falra. Egy kész kép alapra ragassz, fess őszi pillanatképet, történéseket, számodra fontos pillanatokat, életképeket. Használd fel a száraz leveleket, virágokat, apróbb száraz bogyókat, terméseket is. De száraz bab, homok, gomb és hasonló dolgok ragasztásával is nagyszerű, látványos, egyedi képek, ablakdíszek készülhetnek ezen a módon.

Bizonyára minden hozzád betérő ember megcsodálja majd az őszi alkotásod és te is hosszasan gyönyörködhetsz majd az elkészült művedben. Ráadásul az őszi termések, magvak, bogyók, levelek sem kerülnek a kukába, nem vesznek kárba, nem kerülnek feleslegesen kidobásra, hanem gyönyörű dekorációként kerülnek felhasználásra.

Ajánló