KezdőlapDIY ötletekDekoráld lakásod környezetbarát módon!

Dekoráld lakásod környezetbarát módon!

Tökéletes karácsonyi hangulatot szeretnél varázsolni otthonodba? Dekoráld saját magad! És ha még környezetbarát anyagokból, újrahasznosítással teszed, a környezetedért is sokat tehetsz!

A karácsony egyik legizgalmasabb része a lakás és környezetünk dekorálása, ünnepi díszbe öltöztetése. Számtalan, kisebb-nagyobb dísz segítségével költöztethetjük be az ünnepet a mindennapjainkba, varázsolhatunk melegséget, ünnepi hangulatot a szívünkbe.

Asztaldíszek természetesen

Nagyon gyorsan össze lehet hozni egy kis asztaldíszt gyertyából és valami izgalmasabb pohárból vagy tálkából, üvegedényből, de még akár befőttesüvegből is. Tovább lehet cifrázni natúr termésekkel, tobozokkal, bogyókkal, fenyőágakkal díszítve. Mindegyik könnyen beszerezhető. Sok dolog pedig rendkívül jól újrahasznosítható.

Fotó: pixabay.com

Ezeket a kézzel, saját kezűleg elkészített díszeket teheted asztalra, szekrényre, falra, ablakba is akár. Készülhet kopogtató, asztaldísz, teljes lakásdekoráció, konyhai díszítés, ablakdísz, adventi koszorú, de még karácsonyfadísz is.

A dekorálásnak csak a képzelet szab határt és a meglévő alapanyagok. Szinte megteszi bármi. Csak körül kell nézni, mit lehet felhasználni erre a célra.  Készthetsz fellógatott fenyőágat, dekorálhatsz meglévő gyertyatartót, de még korlátot is.

Tál, pohár, üvegedény, befőttesüveg, borosüveg, kaspó, virágtartó, gyertyatartó, falap, tálca, kiürült doboz lehet az alap.

Díszítésre megteszik a szalagok, csillogó gyöngyök, karácsonyi ajándékdobozok becsomagolva, masnik, szalma, tiszafa, fagyal, különböző fények, ledek, szárított fűszerek, szárított narancs, girlandok, üveggömbök, virágok, tujalevél, borostyán, babérlevél, bogyók, termések, fenyőtűk, fenyőágak, kavicsok, tobozok.

Pár példa, hogyan tudsz nagyszerű díszeket készíteni könnyedén

Készíts ki egy nagyobb befőttesüveget, töltsd félig kavicsokkal. Tűzdeld meg fenyőágakkal, majd óvatosan tűzz a közepébe egy gyertyát is. Kész is az asztaldísz.

Kiürült borosüvegeket is felhasználhatsz dekorálásra. Alapos mosás után led fényeket tegyél bele, majd kapcsold be. Egyszerű és mutatós dekor lesz belőle.

Van egy izgalmas alakú, kinézetű mélyebb tálad, bádog edényed? Állíts bele tobozokat, terméseket, illatos, szárított gyümölcsöket, fahéjat, narancskarikát. Potpourrinak is tökéletes.

Egy nagyobb tálcára halmozz fenyőágakat, majd kezd el feldíszíteni őket, mint a karácsonyfát. mehetnek rá masnik, szalagok, gömbök, fények is. Meglátod, igazi karácsony illatot fog árasztani a szobába.

Ha szereted a csillogást, akkor egy üvegedénybe, pohárba, vagy átlátszó tálba halmozz gyöngyöket, bogyós terméseket, kavicsokat, led fényeket egymás után.

Egy egyszerű fa doboz, némi szalma és különböző örökzöldek ágai, termései segítségével is nagyszerű díszt készíthetsz.

Karácsonyi hangulatot csempészhetsz általuk a lakásba és otthonosabbá teheted.

Ajánló