KezdőlapKreatív ötletekIdézd meg gyermekkorod karácsonyi illatait!

Idézd meg gyermekkorod karácsonyi illatait!

Az évnek ebben a szakaszában mindenkinek, az ezt megelőző kellemes karácsonyi élmények jutnak az eszébe legtöbbször. Korábbi ünnepek, finom ebédek és vacsorák, díszes karácsonyfák és eltalált, vagy kevésbé jól sikerült karácsonyi ajándékok, az elmaradhatatlan családi társasozás, az arcokon megjelenő mosolyok, az öröm, de még egyes ikonikus mesék, filmek is.

Bizony ide sorolhatjuk az elmaradhatatlan karácsonyi illatokat is! Márpedig ezek az ilyenkor elmaradhatatlan aromák feleleveníthetik bármelyik örömteli pillanatot számunkra, visszarepíthetnek a gyermekkorunkba azonnal.

Meghittséget, melegséget tudunk vinni a hétköznapokba, megidézni az eljövendő ünnepet, ha már most karácsonyi illatokkal vesszük körbe magunkat.

Mindenkinek talán más jut eszébe a karácsonyról. A halászlé illata, a sülő kacsa vagy a mézeskalács, bejgli édes illatfelhője, esetleg a fenyő elmaradhatatlan, utánozhatatlan aromája.

Fotó: pixabay.com

Varázsolj te is hamisítatlan karácsonyillatot az otthonodba!

Elképzelhetetlen ez az ünnep az egész lakást belengő kellemes fenyőillat nélkül! Ha nincs élő fád, akkor fenyőillatú illóolajat a párologtatóba téve megidézheted a karácsony illatát. Természetes illatokat kedveled, akkor viszont egy fenyőágat tegyél ki az asztalra, akár feldíszítve is.

Vagy a narancsos, mandarinos, szegfűszeges illatokhoz kötöd a karácsonyt? Egy narancsot megtűzdelve szegfűszeggel, igazán illatos, natúr asztal és lakásdíszre tehetsz szert!

Ha a sütik és különösen a mézeskalács illatát szereted, akkor szárított fahéjat, gyömbért, kardamomot, csillagánizst, szerecsendiót, szegfűszeget, narancskarikát, vanília rudat használj illatosításra. Ízléses dekoráció is lehet belőle egy szép üvegtálra helyezve, nem csak illatosító. Így még sütnöd sem kell feltétlenül egy tál mézit, ha meg szeretnéd az illatát idézni.

Fotó: pixabay.com

Milyen illatú a karácsony?

Forralt boros, narancsos, fahéjas, szegfűszeges vagy inkább fenyős? Szürke, hideg, barátságtalan időszakban és ráhangolódásként is tökéletes ha úgy érzed, fogytán az erőd ebben a szomorkás időszakban. Fahéj, gyömbér, narancs, szegfűszeg, fenyő, mézeskalács.

Ajánló